Es Ar

Move On ?
Monday, July 17, 2017 • 12:10 AM • 0 comments

"Its hurt so much. But I'm still loving you. No matter what. "

Nampak macam bodoh kan statement kat atas ni. Yes, memang bodoh sayang orang yang dah buang kita. Dah tak sayang kita. Tapi kalau kau sayang dia mcm mana pun. Kau still mengharap dia kembali kat kau. Persoalannya "dia akan kembali kat kau ke? Merayu mcm mana kau merayu kat dia utk stay dulu? "

No. Jangan pernah harap dia kembali. Sebab yang pertama, hati dia bukan utk kau lagi. And takkan sama macam dulu. Yes, kau still sayang. Tapi kau kena kuat. Kena happy walaupun kau takhappy mcm dulu. Just remember, orang yang kau sayang kau cinta taksemestinya jadi milik kau. Jodoh tu rahsia besar Allah. It could be him ( org yg kau sayang ). It could be other guy yg mengharap kau dari dulu.

Sebab kedua, dia takpernah hargai segala pengorbanan kau selama ni. Besar macam mana pun pengorbanan kau dulu semua tu dah dikaburi oleh orang yg ada kat hati dia. So, tunggu apa lagi. Move on sayang. You deserve a better person, dear. Other guys memang tak sama dengan dia..tapi much better.

Kalau dia datang sekali pun kat kau one day.. Hati kau mungkin kat orang lain. And mungkin masih sayang tapi tak macam dulu. Kepercayaan takkan sama bila kita dah hancurkannya sekali. Nasihat utk korang 'jangan pernah hancurkan kepercayaan orang yg korang sayang' . Let it go. Past is past. But second chance sentiasa ada utk orang betul betul nak berubah. Okay?

Keep smile. Chin up.

Korang kuat. Korang awesome.

From me,
Insan tersakiti.

SOME WORDS!





♥ Allah ♥

MOOD : Happy ever after




Profile
Rewind